Proficiat voor BRONS voor Nina Derwael op WK!

            Nina Derwael is derde geworden op het WK op de brug met ongelijke leggers met een persoonlijk record van 15, 033 punten. Daarmee eindigde ze na de Chinese Fan Yilin (de vorige wereldkampioene) die 15,166 punten haalde en de Russische Eremina Elena (15,100 punten). De allereerste WK medaille ooit voor België. Proficiat!

Volledig bericht bekijken

Nina Derwael in toestelfinale op WK in Montreal

Nina Derwael turnde tijdens haar kwalificatie 53.598 punten bij elkaar. Dat was voldoende voor een achtste plaats en een finaleplek vrijdag. Op die finale is Nina, ondanks een val op de balk, toch nog 8ste geworden. Proficiat!

Volledig bericht bekijken

Werkjaar goed gestart!

Werkjaar goed gestart!

Ondertussen is het werkjaar al goed bezig. De groepen in Runkst (kleuters, lagere school en airtrack) zijn volzet. Ook voor het Centrum zijn alle plaatsen ingenomen. In Rapertingen is er daarentegen nog wel plaats. Voor contactpersonen: de folder voor 2017-2018.  

Volledig bericht bekijken

Nina Derwael: eerste Belgische gouden medaille in BRUGfinale ooit!

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt), werd 7de in de allroundfinale en behaalde in de kwalificatie een score van 14,566 aan de damesbrug, goed voor een gedeelde eerste plaats met de Duitse Elisabeth Seitz. In de toestelfinale kwam Nina op een totaalscore van 14,633 en zo pakte ze GOUD in deze hoogstaande finale! Nina Derwael is de eerste gymnast die een GOUDEN ...

Volledig bericht bekijken

Ken je al Mijn Gymfed ?

Als lid van Sta Paraat ben je ook ingeschreven bij de Gymfed. De 'We are gym-Community' werd speciaal voor alle leden van Gymfed ontwikkeld. Jullie vinden er alle informatie over je favoriete sport, idolen en zo veel meer. Vanaf dit seizoen zijn vb. ook de lidkaarten en de attesten van de mutualiteiten in het persoonlijk hoekje te downloaden. Meer weten: open de ...

Volledig bericht bekijken


ACRO

1398

Acrobatische gymnastiek is een mooie, dynamische spectaculaire sport voor jongens en meisjes. In deze gymnastiekdiscipline worden indrukwekkende piramides afgewisseld met dans en grondoefeningen. Aangezien er niet individueel gewerkt wordt, speelt wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking tussen de partners een belangrijke rol.

Als onafhankelijke sport ontwikkelde de sportieve acrobatie zich vooral in de Oostbloklanden. Rusland, Polen en Bulgarije richtten sinds 1939 internationale tornooien in en hebben samen met China de grootste acrobatie.  Ook actueel zijn zij nog de belangrijkste medaille kanshebbers. Echter, sinds enkele jaren behoort ook België tot de top en staan onze formaties ook geregeld op het podium.

Sta Paraat Hasselt vind je terug in B, C en I-niveau. 

Volg mee hun wedstrijden via de kalender en de resultatenpagina!