Soms is er geen turnen...

In een aantal gevallen zijn sporthallen niet beschikbaar en is er dus geen turnles. Volgende data zijn ons nu bekend: woensdag 21 november 2018 : geen les in Runkst (Gymnastiekland) zondag 2 december 2018: geen les in de Velodrome (Regiotraining) maandag 24 december - zondag 6 januari: geen les (Kerstvakantie) woensdag 9 januari 2019: geen les in Runkst zondag 24 februari 2019: geen les in de Velodrome ...

Volledig bericht bekijken

Ken je al Mijn Gymfed ?

Als lid van Sta Paraat ben je ook ingeschreven bij de Gymfed. De 'We are gym-Community' werd speciaal voor alle leden van Gymfed ontwikkeld. Jullie vinden er alle informatie over je favoriete sport, idolen en zo veel meer. Vanaf dit seizoen zijn vb. ook de lidkaarten en de attesten van de mutualiteiten in het persoonlijk hoekje te downloaden. Meer weten: open de ...

Volledig bericht bekijken

Uniek : Nina Derwael gouden medaille op het WK in Doha

Met een ongelooflijke score van 15,200 punten had Nina Derwael niet minder dan 0,5 punten voorsprong op de Amerikaanse Simone Biles. Ook vanwege Sta Paraat Hasselt een dikke proficiat voor deze unieke prestatie. Een reactie van Nina zelf (via Gymfed): klik hier   Hieronder de video (via de Gymfed): Meer informatie: Gymfed Sporza

Volledig bericht bekijken


Geschiedenis

  • Sta Paraat Hasselt behoort met zijn ruim 750 leden tot de grotere sportclubs van Vlaanderen.
  • Sedert 1958 ononderbroken provinciale,federale,nationale en internationale kampioenen.
  • In bijna alle Hasseltse wijken actief.
  • Voor jongens en meisjes vanaf 3 jaar.
  • Met gediplomeerde lesgevers(sters).
  • Met mogelijkheid tot deelname aan happenings,interclub, provinciale, federale, nationale en internationale turnwedstrijden.
  • Met gym & sport voor dames en heren.
  • Eén grote familie met een enthousiast oudercomité.
  • Vanaf 2000 in het bezit van het kwaliteitslabel van IK SPORT / IK GYM – Bloso.

HISTORIEK
De officiële erkenning van Sta Paraat gebeurde in 1950. Professor Paasmans was hierbij de stuwende kracht. De club werd toen erkend bij de Koninklijke Katholieke Turnfederatie met respectievelijke stamnummers 402 voor de jongens en 1404 voor de meisjes. In 1955 nodigde professor Paasmans de toenmalige leerkrachten Lichamelijke opvoeding van Hasselt uit om deel uit te maken van het bestuur. Het lesgeversveld en het bestuur werd alzo uitgebreid met zeer bekwame vakmensen.

Wijlen Mathieu Van Aken, leraar lichamelijke opvoeding aan de Provinciale Handelsschool werd secretaris. Al heel vlug werd hij de trainer van de heren ploeg om in 1965 de meisjeskeurploegen onder zijn hoede te nemen. Na enkele jaren werd hij federaal en nationaal trainer, stuwende kracht achter onze turnkring en hoofdredacteur van ons tweemaandelijks tijdschrift.

 

In 1955 werd Claire Minten, eveneens verbonden als leerkracht lichamelijke opvoeding aan de Provinciale Handelsschool, lesgeefster van de hele meisjesafdeling.
In 1975 (het jaar van de vrouw) werd Claire Minten gevraagd om het voorzitterschap van de Heer Mon Janssen over te nemen. Heel snel groeide Sta Paraat – P.H.H. uit tot de grootste club van het land met pieken van 1275 leden.
Vanaf 1959 heeft Sta Paraat onderbroken méér dan 20 nationale dameskampioenen en 13 herenkampioenen kunnen huldigen. Verschillende meisjes hebben deelgenomen aan de Europese en de Wereldkampioenschappen. Enkele wedstrijdgymnasten van de verschillende keurploegen waren ingeschreven op de Provinciale Handelsschool om zo studie en sport op een effectieve manier te combineren.

Vanaf 1996 en dit voor de volgende vijf jaar werd de club geleid door toenmalige juryvoorzitster van Sta Paraat Lisy Genné-Hennuy. In die tijd kon men bij Sta Paraat – P.H.H. een keuze maken uit een hele reeks disciplines: Artistieke gymnastiek voor dames en heren, Acrogym, Dubbele – en minitrampoline, moderne dans, recreatief turnen voor alle leeftijden en kleutergym.

In 2001 werd Patrick Gilissen, vroeger zelf nog lesgever geweest bij Sta Paraat, PGilissen
gevraagd om het voorzitterschap waar te nemen. Ondertussen heeft Sta Paraat de volledige naam van Turnkring Sta Paraat – P.H.H. Hasselt vzw meegekregen en telt zij maar liefst 750 leden.
Het is aan wijlen gedeputeerde Gruyters te danken dat Sta Paraat in 1958 gebruik kon maken van de turnzaal van de Provinciale Handelsschool. Deze zaal werd door de club uitgebouwd tot een van de betere turnaccommodaties van het land.
Door de herinrichting van de campus van de Provinciale Hogeschool Limburg moest deze sportzaal echter verdwijnen.
Dankzij de Stad Hasselt heeft de nieuwe vzw er voor kunnen zorgen dat onze wedstrijdturners en turnsters vanaf september 2005 gebruik kunnen maken van de gloednieuwe turnhal “Velodroom South Central” gelegen op de Kempische Steenweg 87 te Hasselt.
Daarna trad Chris Janssens aan als voorzitter. Onder zijn impuls bleef de club groeien.
Na Chris waren er 2 jaren zonder voorzitter maar uiteindelijk werd vorig jaar Wim Meyers de opvolger die nu nog steeds voorzitter is.